DOA ELAK SUAMI TAK KAHWIN LAINالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Kepada Isteri-isteri Yang Sedang Pasrah Kerana Suami Teringin Nak Kahwin Lagi Satu.......


“Dialah yang menciptakan tiap-tiap sesuatu lalu menentukan keadaan makhluk-makhluk itu dengan ketentuan takdir yang sempurna” (surah Al-Hadid ayat 22)

Allah azza Wa jalla yang menetapkan takdir kita, maka Allah azza wa jalla juga memiliki kuasa untuk mengubahnya, ertinya takdir baru bagi kita. Mengubah takdir ertinya Allah azza Wa jalla menggantinya dengan takdir yang lebih baik, Tetap, Allah azza wajalla yang menetapkan takdir.  

Hadis dari Imam Turmudzi dan Hakim, diriwayatkan dari Abdullah bin Umar, bahwa Nabi SAW Bersabda : 

“Barangsiapa hatinya terbuka untuk berdo’a, maka pintu-pintu rahmat akan dibukakan untuknya. Tidak ada permohonan yang lebih disenangi oleh Allah daripada permohonan orang yang meminta keselamatan. Sesungguhnya do’a bermanfa’at bagi sesuatu yang sedang terjadi dan yang belum terjadi. Dan tidak ada yang bisa menolak taqdir kecuali do’a, maka berpeganglah wahai hamba Allah pada do’a”. (HR Turmudzi dan Hakim)

Kepada si isteri-istei perbanyakkan berdoa, bersedeqah, bertasbih dan shalawat dalam menempuh dugaan ini. Baca doa ini selepas setiap kali solat dan minta rumahtangga yang dibina itu kekal dan minta Allah azza wajalla tutup pintu hati suami yang teringin nak beristeri dua itu.

 waalqaytuAAalayka mahabbatan minnee walitusnaAAa AAalaAAaynee

Terjemahannya

dan Aku telah tanamkan dari kemurahanKu perasaan kasih sayang orang terhadapmu; dan supaya engkau dibela dan dipelihara dengan pengawasanKu.

Jika si suami itu tidak berkemampuan dan tidak bertanggungjawab menjalankan tugas sebagai seorang suami, maka eloklah dilakukan sesuatu supaya anak-anak tidak teraniayai oleh nafsu syahwat ayahnya.

Sekian wasallam.

Kepada pembaca yang email berkenaan suami mereka yang nak kahwin lain ini adalah doa bagi jawapan email tersebut.....


Share on Google Plus

About Captain

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment