DOA ELAK PENCURI KELUAR DARI RUMAH SELEPAS MENCURI (TERKURUNG DALAM RUMAH)السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Ada satu doa yang baik di baca untuk mengelakkan pencuri dapat keluar dari rumah yang dimasukinya dan terkurung kerana tidak dapat mencari jalan keluar. Dulu-dulu pernah juga kita terdengar cerita kononnya seorang pencuri yang mencuri di sebuah rumah seorang guru agama tak dapat cari jalan keluar. Berpusing-pusing satu kampung sehingga menyerah diri akhirnya. Ini adalah doa tersebut.

Untuk  kebun tanaman yang sering dimasuki oleh pencuri. Baca doa ini pada setiap penjuru pagar kebun mengikut arah lawan jam. Tetapi risikonya ada pencuri itu mungkin tak dapat cari jalan keluar dan memudaratkannya. 


Baca tiga (x 3) sebelum tidur malam. In sha Allah dipeliharakan keselamatan harta benda dan ahli keluarga ketika sedang tidur. Quli odAAoo Allaha awi odAAoo arrahmanaayyan ma tadAAoo falahu al-asmao alhusnawala tajhar bisalatika wala tukhafitbiha wabtaghi bayna thalika sabeela

Terjemahannya:

Katakanlah (wahai Muhammad): "Serulah nama " Allah" atau nama "Ar-Rahman", yang mana sahaja kamu serukan (dari kedua-dua nama itu adalah baik belaka); kerana Allah mempunyai banyak nama-nama yang baik serta mulia". Dan janganlah engkau nyaringkan bacaan doa atau sembahyangmu, juga janganlah engkau perlahankannya, dan gunakanlah sahaja satu cara yang sederhana antara itu.
Waquli alhamdu lillahi allatheelam yattakhith waladan walam yakun lahu shareekun feealmulki walam yakun lahu waliyyun mina aththulliwakabbirhu takbeera

Terjemahannya:

Dan katakanlah: "Segala puji tertentu bagi Allah yang tiada mempunyai anak, dan tiada bagiNya sekutu dalam urusan kerajaanNya, dan tiada bagiNya penolong disebabkan sesuatu kelemahanNya; dan hendaklah engkau membesarkan serta memuliakanNya dengan bersungguh-sungguh!"

Surah Al-'Isra (Ayat 110 & 111)

Sekian wasallam.


Share on Google Plus

About Captain

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment