DOA MENGEMBALIKAN BARANG YANG HILANG


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Barang yang hilang atau dicuri, usah rasa sedih. Insyaallah tawakal serta sabar berusaha dengan mendoakan supaya ia dikembalikan kepada anda. Disini ada ada dua ( 2) doa yang baik untuk diamalkan selepas solat. Buat juga solat hajat serta bacaan yasiin supaya si yang mengambilnya rasa gelisah, rasa bersalah, takut tertangkap dan senantiasa resah kerana mengambil barang kepunyaan anda. Moga-moga dipermudahkan-Nya. Jika mendapat kembali barang tersebut, adalah rezeki anda. Jika sudah berusaha dan tidak berhasil, anggaplah itu adalah satu ujian Allah SWT keatas diri anda. Yang penting iman dan diri anda tidak hilang.

DOA 1.
DOWNLOAD MP3 DOA- KLIK SINI


Maksudnya:(Surah Ali Imran: Ayat 9)

"Wahai Tuhan kami sesungguhnya Engkaulah yang akan menghimpunkan sekalian manusia, untuk (menerima balasan pada) suatu hari (hari Kiamat) yang tidak ada syak padanya". Sesungguhnya Allah tidak memungkiri janjiNya.


DOA 2.
DOWNLOAD MP3 DOA- KLIK SINI


Maksudnya:(Surah At Taubah: Ayat 46)

Dan kalaulah mereka mahu keluar (untuk turut berperang), tentulah mereka menyediakan persiapan untuknya; tetapi Allah tidak suka pemergian mereka, lalu dilemahkanNya semangat mereka dan dikatakan (oleh Syaitan): Tinggallah kamu bersama-sama orang-orang yang tinggal.

Wasallam.

Share on Google Plus

About Captain

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment