DOA MENDAPAT SUAMI YANG SOLEH/ISTERI YANG SOLEHAH
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Setiap lelaki dan wanita yang ingin berkahwin mempunyai impian untuk mendapatkan pasangan yang baik, penyayang, alim, warak, pemurah, bertimbang rasa dapat memberi kasih sayang yang penuh dan bermacam lagi sifat yang baik. Amalkan doa ini. 

Yang belum berkahwin dan yang sudah kahwin pun boleh amalkan doa ini juga supaya Allah SWT memperkenankan doa anda. Insha Allah dengan izin-Nya manusia boleh berubah.

"Pernikahan itu membina Syurga di Dunia untuk menjamin Syurga di Akhirat. Rumahku, keluargaku, Syurgaku."

Alkhabeethatu lilkhabeetheena walkhabeethoonalilkhabeethati wattayyibatu littayyibeenawattayyiboona littayyibatiola-ika mubarraoona mimma yaqooloona lahummaghfiratun warizqun kareem


Terjemahannya:

(Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat; dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang-orang (yang jahat); mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia.

.

وَالسَّلاَمُ عَلَيْكَمْ وَرَحْمَةُ اللهُ وَبَرَكَاتُه
Share on Google Plus

About Captain

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment