DOA MELINDUNG BAYI DALAM KANDUNGANالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Kepada ibu-ibu yang mengandung ada satu doa yang baik diamalkan supaya kandungan anda sentiasa dipelihara-Nya sepanjang masa. Diambil dari Surah Al-Anbiya ayat 91-93. Bacalah selalu sehingga anda selamat bersalin nanti.

Semuga bayi anda dijauhkan dari perkara yang tidak diingini. Dikurniakan anak yang soleh dan taat akan perintah Allah SWT. Anak yang baik dan tidak derhaka. Moga-moga dirahmati-Nya.

21:91

21:92
21:93

Wallatee ahsanat farjahafanafakhna feeha min roohinawajaAAalnaha wabnaha ayatanlilAAalameen (91) Inna hathihi ommatukum ommatan wahidatanwaana rabbukum faoAAbudoon (92) WataqattaAAoo amrahum baynahum kullunilayna rajiAAoon (93)

Maksudnya:

Ayat 91: 

Dan (sebutkanlah peristiwa) perempuan yang telah menjaga kehormatan dan kesuciannya; lalu Kami tiupkan padanya dari Roh (ciptaan) Kami, dan Kami jadikan dia dan anaknya sebagai satu tanda (yang menunjukkan kekuasaan Kami) bagi umat manusia.

Ayat 92:

Sesungguhnya ugama Islam inilah ugama kamu, ugama yang satu asas pokoknya, dan Akulah Tuhan kamu; maka sembahlah kamu akan Daku.

Ayat 93:

(Kebanyakan manusia masih berselisihan) dan berpecah-belah dalam urusan ugama mereka; (ingatlah) mereka semuanya akan kembali kepada kami (untuk menerima balasan).

Sekian, wasallam.

Share on Google Plus

About Captain

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment