DOA KETIKA MELIHAT ORANG DALAM KEADAAN BAHAYAالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Kejadian yang tak dijangka yang disangka aman boleh bertukar menjadi cemas dan merbahaya. Kadang-kadang orang yang tak berdosa pun boleh mengalami kecederaan atau kematian kerana berada di tempat "Crime Scene". Kata orang jawa "wRONG tIME, wRONG pLACE", kadang-kadang mungkin berlaku kepada anda kerana berada pada masa dan tempat yang tak sepatutnya anda berada.

Doa ini sebaik-baiknya dihafal dan tahu maknanya sekali. Bila berlaku keadaan kelamkabut yang boleh mengancam nyawa anda serta keluarga pada masa kejadian sedang berlaku, insyaAllah anda dan keluarga anda dipelihara dan dilindungi Allah SWT daripada perkara yang tidak diingini. 

Dengan handphonne yang canggih sekarang. Download gambar doa-doa yang elok disimpan pada memori kad. Bila berlaku buka dan baca. Jika sebelum ni boleh download beratus-ratus gambar dan lagu. Mulakan download gambar doa-doa yang mustajab ke handphone anda yang canggih itu. 
Maksudnya:

"SEGALA PUJI BAGI ALLAH YANG TELAH MENYELAMATKAN AKU DARIPADA APA YANG TELAH ENGKAU BERIKAN SEBAGAI PERCUBAAN KEPADANYA DAN DIA TELAH MENGUTAMAKAN AKU DARI SEKIAN BANYAK MAKHLUK LAINNYA. MAKA KEPADANYA TIDAK AKAN TERTIMPA MALA PETAKA TERSEBUT UNTUK SELAMA-LAMANYA"

Wasallam.
Share on Google Plus

About Captain

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment