DOA HILANGKAN MARAH DAN PERMUSUHANالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Disini penulis serta dua doa iaitu Doa Hilangkan Marah dan Doa Jauhkan Permusuhan untuk ibubapa amalkan setiap kali selepas solat dan mohon kepada Yang Maha Esa supaya anak-anak kita sayang menyayangi diantara satu sama lain. Minta jauhkan pergaduhan dan hilangkan perasaan marah yang ada pada sesetengah anak kita yang kepala angin. 

DOA HILANGKAN MARAH


A’uzubillahi minasy syaitanir rajimi. Allahummagfirli zanbi wazhab gaiza qalbi wa ajirni minasy syaitanir rajimi.

Maksudnya

“Aku berlindung kepada Allah dari godaan syetan yang terkutuk. Ya Allah, ampunilah dosaku dan hilangkanlah kepanasan hatiku dan lepaskanlah aku dari gangguan syetan yang terkutuk.”

DOA JAUHKAN PERMUSUHAN


Allahumma la tusymit bi ‘adwwi wa la tasu’ubi sadiqi wa la taj’al musibati fi dini wa la taj’alid dunya akbara hami wa la tusallit ‘alayya man la yarhamuni ya hayyu ya qayyumu.

Maksudnya

“Ya Allah, janganlah jadikan musuhku gembira karena kesusahanku, dan janganlah jadikan temanku membuat kejahatan terhadapku dan janganlah jadikan kemalanganku dalam urusan agamaku dan janganlah jadikan kepentingan dunia menjadi pusat perhatianku dan janganlah jadikan orang yang tidak berbelas kasihan bermaharajalela atasku, wahai Tuhan yang hidup yang berdiri sendiri.”

Sekian. Wasallam.


Share on Google Plus

About Captain

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment